Det glömda folket.

 

Det glömda folket…

Människor som står längst ner på den demokratiska pyramiden. Det är sådana människor, det glömda folket, som röstade att Storbritannien skulle lämna EU. Knegare, pensionärer, arbetare, föräldrar, män och kvinnor med vardagen som en sorts skymning över hustaken…

Människor som du och jag. Som vänder på slantarna för att ha råd att fixa falukorv den sista veckan innan lön… När dessa människor nu tagit den enda makten de har i sina egna händer och äntligen valt att ställa gitarren på rundgång och ordna lite gnissel och tjut, lite punk på gamla dagar, vad händer då?

Då vänder sig deras företrädare inom media, kultur och politik de ryggen ännu en gång. En arrogant hycklare ställd framför tusen speglar. Eliten snubblar runt i en spegelsal och stöter på sig själv överallt, förvrängd, förminskad, förlöjligad…

Det nya folkliga upproret, de fattigas revansch, föraktas av den nya tidens vänster… Det är mycket märkligt och ganska sorgligt.

Elitens självutnämnda apostlar, dessa spökryttare av hat i godhetens namn, väljer alltså att anklaga dem för att vara fascister (har ni hört den förut)? och att de är för fattiga, för dumma, för folkliga, för idiotiska för att veta sitt eget bästa?

Men tänk om det är precis tvärtom? Tänk om det glömda folket faktiskt genomskådade den offentliga lögnen? Tänk om de faktiskt vet mycket väl vad de röstade om?

Det senaste dygnets rasande förakt mot den det glömda folket borde en gång för alla bevisa också för den allra trognaste idealist, att vänsterns folk, proggarna, kulturarbetarna (för att inte tala om journalisterna) och alla andra som vädrar sitt hat och sin avsky mot hur det glömda folket tänker och resonerar, inte på bra länge varit representanter för något annat än sig själva.

Hur är det möjligt att vänstern kan sätta sig på de där höga hästarna och fördöma detta glömda folk? Jag trodde ni älskade rebeller och klasskamp. Jag trodde ni värnade om människorna som står utanför, står längst ner?

Ni är elitens lakejer. Tidigare var det staten & kapitalet som satt i samma båt. Nu är det den politiska, ekonomiska och mediala eliten som ror så att svetten lackar…

Det är en rätt beklämmande syn att se kända progressiva företrädare kroka arm med superrika börsklippare i sin perversa iver att berätta för människor vilka idioter de är.