Vad Statsministern borde ha sagt….

Har under dagen varit och arbetat intensivt med ett nytt spännande tv-projekt och ser nu presskonferensen med statsministern rörande Kaplan.

Det är en häpnadsväckande brist på ryggrad jag ser. Det är en närmast klinisk brist på mod, karaktär, tydlighet och upprättelse.
Statsministerns feghet och flathet inför exakt allting som kräver ställningstagande är flottigt och fasansfullt.

Hur är det möjligt att enbart hänvisa till den mediala rapporteringen som anledning, när ministern i fråga uppenbart och vid upprepade tillfällen över tid visat prov på grova övertramp mot den värdegrund han och de andra talar sig så varm om.

När det gäller övertramp rörande andra värdegrunder kan statsministern dundra i artiklar om facism och människors lika värde.

Nu är det knäpptyst. Han är som en kastrerad hankatt. Inte ett enda ord om VARFÖR ministern avgår.

Jag kan hjälpa dig Stefan. Så här kunde du ha sagt:

”Hej och tack för att ni kommit hit. Det har under en viss tid blivit känt att en känd och framstående svensk minister inte delar den värdegrund som mitt och regeringens samarbetsparti delar. Det är oförenligt med våra värderingar jämföra israeliter med nazister, det är vedervärdigt att sitta vid samma bord som terrorister, islamister och religiösa fundamentalister i en tid när just denna typ av brottslighet är det främsta hotet mot vår civiliserade demokrati. Det har blivit uppenbart att ministern i fråga haft en attityd utåt och en annan, dold agenda. Det är oförenligt med vår demokrati helt enkelt och det är därför, och inte för att media skrivit om det, som han avgår. När en värdegrund attackeras måste vi vara lika konsekventa oavsett från vilket håll attackerna kommer. DET är verklig demokrati och jag tänker i fortsättningen vara lika skoningslöst tydlig i myt adresserande av denna typ av fascism som jag varit i min kritik mot folkvalda paritet i riksdagen. Kaplan avgår inte för att media skrivit om detta utan för att det inte går att ha en minister som svävar så tydligt och uppenbart på målet om vem han är och vad han tror på.”