Sahlins avgång.

Mona Sahlin avgår.

Hon gör det efter ännu en skandal men hon borde nog ha avgått långt tidigare, kanske när terroristen från Rosengård greps av belgisk polis misstänkt för terrordådet där.

4 stycken har ringt Monas telefonlinje. Törs man ställa frågan: Tänk om familjen ställer sig bakom ungdomens beslut att resa till IS för att mörda?

Där någonstans borde hon kanske avgått. Eller innan dess.

Jag skrev ett öppet brev till henne för en tid sedan och kanske gick jag för hårt fram. Jag gillar henne egentligen. Jag tror verkligen att hon vill väl. Jag tror verkligen att hennes engagemang är på riktigt.

När Miljöparitet avslöjats som en plantskola för islamism har det blivit pinsamt klart för alla att svensk vänster till stora delar inte haft en aning om hur man ska handskas med den militanta islamismen.

Den har gått på tvärs med alla för vänsterns älskade förprogrammerade åsikter om offer och förövare. Plötsligt ser rollerna inte ut som de gjorde tidigare.

Mina Sahlin har varit väldigt mycket tydligare i sitt fördömande mot högerextremism, den kampen har Socialdemokratin alltid varit bra på. Men det politiska och religiösa hotet mot demokratin ser annorlunda ut nu för tiden.
Där har inte Socialdemokraterna haft en aning om hur de ska bete sig.

Det är min uppfattning att nästan ingen av det politiska etablissemanget vågat ta det islamistiska hotet på allvar. De har varit tvåa på bollen alldeles för ofta. De har inte vågat skriva, säga eller agera kraftfullt i rädsla för att framstå som islamofober. De har varit för fega helt enkelt. De har hukat under det politiska korrekta. De har vetat men inte agerat.

Så detta handlar inte om Mona Sahlin som person. Det handlar om hennes roll som samordnare. Hon var fel person från början och folk i hennes närhet borde ha insett det för länge sedan.

Jag läser att Anders Lindberg på Aftonbladet tycker att hon gjorde bra ifrån sig som samordnare. Antingen ljuger han medvetet vilket är illa. Eller så är han så fast i sina politiska positioner att han fortsätter att vinkla sina skygglappar vilket är värre.

Ingen, inte ens Lindberg, kan på allvar och med trovärdigheten i behåll hävda att Sahlin var en bra samordnare. Varför skriver han så?
Därför att allting vacklar för socialdemokratin och Miljöparitet just nu.

Delar av det politiska etablissemanget skakas i sina grundvalar just nu.
Jag tror det är en hälsosam och nödvändig jordbävning. Den kan gott skaka maktens korridor ett tag till.