Rädsla för de som ska skydda oss?

Löprunda genom högsommaren. Människor och tro i SRP1 i lurarna. Alltid intressant.
Idag talade programledaren med korrespondent Lotten Collin från Rio med anledning av att OS drar igång på fredag…

Collin hade tagit en promenad längs den berömda strandpromenaden i Rio och kunde med förfäran rapportera om att hon sett många militärpoliser med automatkarbiner utplacerade längs hela stranden…

– Annars brukar man få hålla ett fast grepp om väskan på stranden, skrattade hon…

Sedan sade hon något intressant som givetvis bara passerade okommenterat.

– Jag föredrar nästan att det är så framför att se alla dessa militärer med vapen som pekar åt olika håll…Man blir nervös av dem.

Så Sveriges Radios utsände är alltså mer rädd för de som är där för att skydda henne än hon är för anledningen till varför de är där.

För faktum är att det finns ett väldigt uttalat hot mot OS från IS. Det bekräftades för övrigt av både reportern och programledaren.

Det är därför militärerna är där. För några veckor sedan genomfördes ett barbariskt terrordåd (för övrigt planerat i flera månader och inte ett dåd av en ensam galning) längs strandpromenaden i Nice.

Jag utgår ifrån att Collin skulle känna sig en aning mer tacksam mot militärerna som står där och riskerar sina liv för hennes och andras säkerhet om de faktiskt lyckades förhindra ett terrordåd en kväll när hon tar en promenad längs vattnet…