Radio Birro-Ny Pod- Pressrelease.

Radio Birro sprakar igång på måndag.

Marcus Birro är författaren som går sina egna vägar.

Det har kostat honom en hel del men har också givit honom många läsare och följare runt om i landet. Sjutton böcker har han hunnit med att ge ut sedan debuten 1992 och han är flerfaldigt prisbelönad för sitt skrivande.

Att det ofta stormar runt honom handlar väl egentligen mer om det ängsliga landet vi bor i än om författaren själv.

Tidigt kom Marcus i kontakt med radion. Redan 1997 arbetade han på P4 SR Göteborg.

  • Jag gjorde inte ett skit utan satt mest på redaktionen och spanade på Frank Gunnarsson som jobbade där då. Jag älskade honom.

1999 var han med och startade Frank i P3 som på kort tid växte till ett av Sveriges viktigaste ungdomsprogram i etermedia.

  • Jag minns att jag skulle läsa dikter på Arvikafestivalen sommaren 2002 och gick förbi tältet där jag skulle vara. Jag trodde det var Håkan Hellström  som skulle köra där. Det var helt galet med folk. Då förstod jag vilket oerhört intryck Frank hade gjort ute i landet.

Mellan 2007-2010 var han uppskattad programledare för Karlavagnen i SRP4.

De sista åren har Marcus Birro hade haft tre olika Podar, Hemma hos Birro, Calciomania (om italiensk fotboll) och Berggren och Birro.

Men alla de där är historia nu.

  • Med Radio Birro vill jag plocka det bästa ur alla de där tre Podarna, tala subjektivt om sådant som ligger nära mitt hjärta, som litteratur, media, politik, italiensk fotboll, kärlek, relationer. Samla allt på ett ställe så att säga. Och givetvis vill jag beskriva världen från mitt håll. Världen genom mina ögon. Det skvalpar runt så många hysteriska föreställningar om mig och mitt namn. Så det känns kanon att få göra detta just nu.

OM RADIO BIRRO:

Marcus Birro bjuder upp till livssprakande dödsdans på absolut subjektiv frekvens i ”Radio Birro” – långt från spottfilter, utan eufemismer och fritt från lismande. En öppen dörr rakt in i Marcus liv. Ett liv som kretsar runt livet, döden, poesin, litteraturen, musik, den italienska fotbollen, kärlek, Gud och allt övrigt inemellan. Med substantiella gäster och pregnant musik.

Episod #1: ”Ett kallt krig” 

Premiäravsnittet av Radio Birro – Marcus Birro har äntligen lyckats lämna det kalla krig han aldrig var menad för. Vi möter en poet som fått ta mycket stryk men också blivit drabbad av väldigt många nya och angelägna insikter…