Ny bok släpps idag.

Jag ger ut en ny bok idag.

Det är alltid lite speciellt. Kanske inte riktigt lika speciellt som den där första gången, våren 1992 när jag var uppe hos förlaget i Örgryte och hämtade mina friex i en svart sopsäck och bläddra i vartenda ex på spårvagnen, och kanske inte exakt lika häftigt som när jag äntligen fick ut min andra bok efter 5 år av refuseringar 1997 och möjligen inte på pricken lika extatisk som när första romanen kom ut 1999, men bra nära ändå…

4 Årstider med Birro heter den och sträcker sig ifrån sommaren 2014 och fram till för några veckor sedan.

Förr i tiden skrev man böcker på det viset. Författaren skrev färdigt sin bok i maj/juni och så blommade böckerna i stadens skyltfönster i början av augusti.

Nu för tiden är bokutgivning ofta en sådan hysteriskt stor sak att det kan dröja år från det att en bok är färdigskriven och till att den finns publicerad och utgiven.

Av allt jag gör och gjort är och har alltid mina böcker varit kärnan, fundamentet, det stampade jordgolvet.

Jag vill tacka bokförlaget Semnos som dels trodde på ide´n och dels orkade hålla en egen tanke i hjärta och huvud när delar av sens kristenhet förvandlades till ett pliktskyldigt zombieliknande tåg av moral och apati. När så många av offentlig svensk kristenhet plötsligt fick för sig att det var bäst att göra som alla andra gjorde och dra undan sin hand, dra undan sin vänskap, dra undan sin heder och dra undan alla möjligheter för mig att skriva och försörja mig.

Deras dom kommer döma dem.

Så tack till Semnos för att ni orkade och våga.

Jag minns i vintras när DN hörde av sig och publicerade en 7-sidig intervju med mig efter  allt som hände då… Hur allting vände. Inte för och ibland journalisterna förstås, de hade redan bestämt sig för att jag var en pestsmittad slugger, en paria, en idiot och bråkmakare. Men bland folk förändrades väldigt mycket då.

Så fungerar det ju! Orkar du ge en medmänniska lite utrymme så blir det bra mycket för svårare för dig att döma honom eller henne. Nyanserna blir fler, villkoren och utmaningarna står tydligare framför dig.

Lite så hoppas jag att den här boken ska fungera och jag ber till Gud att folk ska köpa och läsa den. Den är värd det. Jag också.

Här följer en lista över samtliga böcker jag givit ut:

I den andra världen, dikter 1992

Skjut dom som älskar, dikter 1997

Alla djävulska främlingar, roman 1999

Kalashnikov, roman 2001

Landet Utanför, roman 2003

Diktskola- Författarens guide till galaxen, handbok i skrivande 2003

Flyktsoda, roman 2005

Du är Christer Pettersson du också, texter 2005

43 Dikter, dikter 2007

Svarta Vykort, dikter och texter 2007

Italinbloggen, texter 2007

Att leva och dö som Joe Strummer, roman 2010

Pappatexter, texter 2011

Släng alla kartor, memoarer mitt i livet 2012

Calcio Amore, ungdomsroman om fotboll 2013

Evangelium enligt Marcus, levnadsberättelse, 2014

Mitt hjärta står öppet, texter 2014

4 årstider med Birro, texter 2015