Italiensk polis avslöjar planerad attack mot Vatikanen.

En sak som slår en när man är i Rom är den tungt beväpnade polisen som står lite här och var. Jag hörde för en tid sedan en debatt i Sveriges Radio där flera personer bekymrade sig över att de sett två poliser på Centralstationen i Stockholm ”överdrivet beväpnade”.

Själv känner jag mig trygg med militärpoliser med automatvapen på gatorna. De utgör inget hot mot mig. De är där för att skydda en sådan som mig, mot bland annat terrorism.

Dessutom är Rom och Vatikanen två extremt utsatta mål för den militanta islamistiska terrorismen.

Nu visar det sig att italiensk polis lyckats avvärja ett möjligt terrordåd mot Israels ambassad i Rom och mot Vatikanstaten.

Givetvis tänker jag omgående och i solidaritet boka in ännu en fantastisk resa till Rom.