Den nya elitens folkförakt stinker.

Gav mig ut i skogen samtidigt som molnen drog ihop sig över himlen. Äntligen föll regnet. Sprang mina kilometrar och lyssnade på radio, Studio Ett i SRP1. Debattören Ebba-Witt Brattström anklagade alla som stödjer Trump i USA för att vara ”vita kränkta män”.

Jag har inte ett enda ruttet öre över för Trump. Det är det där folkföraktet jag värjer mig emot. I själva verket är det personer som Ebba-Witt Brattström och hennes inbillat radikala etablissemang som krattat manegen åt personer som Donald Trump. 

Det är egentligen helt bisarrt att en miljardär kommit att föra folkets talan i ett presidentval och att en kvinna som Hillary Clinton blivit elitens och etablissemangets röst, uppbackad av allt från kändisar, via feministerna och till Wall Street och CIA…

När de radikala fick smak för makten förvandlades dem. Det är nämligen vad makten gör med människor, den korrumperar. Också de allra mest radikala, kanske allra helst just dem… Så medan den demokratiska vänstern i USA (och här hemma) flyttade till sina inhängnade små öar och började tjäna pengar kapade de alla band till vanligt folk.

Jag har försökt beskriva det där i texter under lång tid. Men själva ser de inte att de förvandlats till just den elit de en gång gav sig ut på barrikaderna för att strida emot.

Det är därför så många LO-arbetare röstar på SD. Det är därför så många bortglömda människor på landsbygden i Sverige röstar på andra partier än det gamla statsbärande partiet Socialdemokraterna och jag tror det är därför som så många vanliga människor är beredda att lägga en röst på Donald Trump. Det är inte för att de tycker att Trump verkar vara en suverän statsledare med ledaregenskaper utan det är för att alla de som faktiskt hade kunnat göra verklig skillnad i deras liv, de som skulle varit deras företrädare, helt enkelt svikit dem, pissat på dem, skitit i dem, föraktat dem.

Kanske till och med klumpat ihop de allihop och kallat dem ”kränkta vita män” för att därmed täppa till truten på dem.

Tänk på det. Ebba-Witt Brattström. Det är ditt och dina gelikars svek som gör att de som egentligen tycker som er, som delar era värderingar, ser sig om efter andra företrädare.

Det är ni som sviker.
Eftervärldens dom kommer bli hård.