Alla borde lämna Kommunal.

När kejsaren i sin guldprydda vagn, till folkets (ibland påtvingade) jubel körde ner mot vad vi idag känner som Forum Romanum hade han en tjänare vid ena örat som konsekvent viskade: ”Kom igår att du är dödlig, kom ihåg att du är dödlig..”.

Makten korrumperar. Det är inte, vad feministerna älskar att bygga sitt torn av teorier med, männens fel. Det är inte männen som varelser som korrumperar, utan det är makten som sådan.

Makten gör alla människor fartblinda. Det är nedlagt i själva företeelsen. Allt detta har alla vetat i alla tider. Det är inget val man kan göra. Man kan inte välja att inte bli fartblind. Det kommer med paketet.

Kommunal strys av en kvinna. Margot Wallström är kvinna. Det är två kvinnor som just nu är i hysteriskt blåsväder för att ha dribblat med pengar, bostäder, köer, lögner, halvsanningar och framförallt för att de har dribblat med människors förtroenden.

Ett förtroende väger så mycket tyngre än allting annat.

Nyss läste jag att 5000 personer lämnat Kommunal sedan de här nya skandalerna blev offentliga. Det är extremt hoppfullt. Det har länge funnits ett folkligt missnöje i Sverige men landet har alldeles för länge varit närmast lamslaget av undfallenhet, av missmod, av feghet.

Nu tar människor konsekvenserna av att ha blivit lurade, förda bakom ljuset och skamligt representerade.

Jag hoppas att alla lämnar Kommunal. Sluta betala en enda krona till företrädare  som skiter fullständigt i er och super upp era avgifter. Hur är det möjligt att ens överväga att vara kvar i ett fackförbund som så föraktfullt och högaktningsfullt skiter i sina medlemmar?

Lämna skeppet. Dra ut proppen. Sluta håll maktens arrogans under armarna. Det är folket som har makten. Utnyttja den.