Vem ljuger egentligen?

I Agenda igår besökte de Finland och där satt en bestämd kvinna vid en dator och kallade all alternativ media för ”lögnmedia”.

Hela inslaget gick (subtilt men tydligt) ut på att framställa all oetablerad media som en högervriden sörja av rasism och idioti.

Den avarten finns. De allra, allra flesta av oss som kompletterar vår omvärldsanalys med hjälp av alternativ media är medveten om, och tar skarpt avstånd ifrån, detta.

Men vilket hån, vilket oerhörd ignorans och okunskap, och vilket utsökt förakt för sanningen det är att kalla alternativ media för ”lögnmedia”!

För vem ljuger egentligen?

Vem har bara under det senaste halvåret fått krypa till den berömda skampålen och erkänt att man tigit, förvrängt, låtit bli att skriva, vinklat, tystat ner, sparkat folk, fått panik, jagat folk som röstat på ”fel” parti och vem har egentligen under tjugo, trettio års tid suttit på all medial makt och därmed kunnat styra den så kallade sanningen lite som man vll?

Gammelmedia.

Så vem ljuger egentligen?

I dag presenterar Skolverket en ”nyhet”, nämligen att invandringen påverkar skolresultaten negativt.

Om detta finns det mycket att säga och skriva och jag tror ingen med ett solidariskt hjärta automatiskt blir förmlingsfientligt för att sanningen blir sagd. Det är inte svart eller vitt. Ingenting i livet är svart eller vitt.

Man blir liksom inte främlingsfientlig för att man berättar som det är. Jag är så innerligt trött på raistkortet, detta ständiga slagträ i debatten.

DET om något är lögn. Att kalla en sanningssägare för rasist är verkligen en av de värsta lögnerna.

Men sanningen bör vara  varje redaktions främsta lojalitet.

Det ÄR så här också om ingen skriver om det…

Men grejen är ju att detta läste jag i ”lögnmedia” för ett år sedan!

Detta är bara en nyhet för den som inte vågat eller velat se. Nu plötsligt presenteras det som en nyhet av etablerad media och jag tänker stilla för mig själv…

Vem ljuger egentligen? Och varför?