Lögnerna tar aldrig slut.

FD kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth och före detta partiledaren Ulf Adelsohn hade modet att göra det som andra politiker, opinionsbildare, murvlar och andra inte vågat under lång tid. Nämligen att erkänna vad alla redan vet.

Att etablerad media under tid har mörkat i sådant som etablerad media själva betecknat som känsligt.

Det är nästan så man drar efter andan när Liljeroth-Adelsson berättar att hon går in på Avpixlat och läser ibland…

Den alternativa mediala rörelsen, och sociala medier, har varit en brandfackla under etablerade medier. Allt detta står klart och har stått klart under lång tid. Folk har upptäckt vad politiker försökt tiga om. Media har gjort gemensam sak med politikerna och dribblat med sanningen, kört kampanjer, gjort sig av med obekväma skribenter och föraktat folket.

När sanningen sedan blivit uppenbar för alla och envar som fortsätter etablerad media att helt enkelt vägra erkänna det alla redan vet.

En ursäkt kan man ju bara drömma om…

Först när DN skriver om det reagerar SRP1 och till sändningen i Studio Ett idag hade man bjudit Aftonbladets förra chefredaktör Jan Helin som hävdar att det är anmärkningsvärt av de båda före detta politikerna att säga det de gör och han frågar efter bevis, efter exempel på att etablerad media försökt tiga ner det som de själva klassat som ”känsliga frågor”.

Alla vet det. Han bara blånekar.

De hade kunnat ringa undertecknad. Eller så kunde de bläddra fram den långa intervjun från mars 2015 som DN hade med titeln ”Fallet Birro”.

Det är bara ett fall av många.

Mitt yrkesliv det senaste året är tusen bevis på det Helin efterfrågar. Han själv vet det. Alla vet det.

Men när en stor och mäktig käft som etablerad media håller käften blir det väldigt tyst.

Så jag har krigat på med mitt skrivande på andra forum och därmed genast blivit stämplad som både det ena och det andra.

Det intressanta här är också att det är etablerad media som bestämt vad som är känsligt.

Folk ute i landet, människor i det här landet har levt med dessa frågor som de själva vägrat ta i under decennier.

När sedan den mediala ordningen ändras, när sociala och alternativa medier tar allt mer plats backar och backar och backar etablerad media till det där berömda hörnet där de enda som återstår är att måla in sig…

Varför tror etablerad media att alternativ media vuxit sig så stark?

För att de misslyckats med att sköta sitt jobb.