Lämna mig aldrig

lamnamigaldrig

Lämna mig aldrig! är en rasande kärleksroman, en uppgörelse med tidsandan, manligheten, med Stockholm och med de mörka krafter som hotar oss alla i grunden.

Berättaren har just fått sparken från sitt jobb som lärare efter en skandal. Han genomgår en skilsmässa och är mitt uppe i en uppslitande vårdnadstvist när han under en av sina löprundor träffar på ett litet sällskap människor som samlats under Västerbron.

Det är där, precis vid det höga galler som skiljer själva brofästet från Långholmen, som det lilla sällskapet brukar träffas några kvällar i månaden. Det ser så fridfullt ut, så försonat. Inga hastiga gester, inga stora scener, inga teatrala skrik mot himlen, bara ett stilla sorl, klassisk musik ur en mobiltelefon, en kram eller två.

En kväll blir berättaren inbjuden att sitta ner och tala med dem. Det visar sig att sällskapet består av människor som alla förlorat en nära anhörig i självmord och en av dem är Malin, en kvinna som kommer från samma håll som berättaren och som det kanske just därför går att bygga ett liv med. Men hur lär man sig älska igen och är det ens en konst att lära sig och glömma bort?

Romanen handlar också om skilsmässa, om uppbrott, om en fars kamp att få vara med sina barn och om att bli drabbad av den stora kärleken när man trodde att den bara var för alla andra… Och om den beslutsamhet och det mod som krävs för att orka leva vidare när livet inte alltid är så enkelt att leva.

Adlibris: inbunden | e-bok
Bokus: inbunden | e-bok
Pressbilder