Calcio Amore

Calcio_promo2_pack_s-779x1024– Drömmar är inte drömmar, brukade Daniels morfar alltid säga, drömmar är hälsningar till oss från framtiden.

Calcio Amore (Älskade fotboll) är Marcus Birros första ungdomsroman. Äntligen en bok med bollkänsla i hyllan för tonåringar!

Calcio Amore handlar om 14-årige Daniel, som på lite kluriga vägar förverkligar alla unga fotbollsspelares dröm, den om att få spela professionellt för sin favoritklubb, i Daniels fall italienska storlaget AS Roma.

Den lite blyge och tillbakadragne Daniel har inte valt fotbollen, den har valt honom. Den känns som något nedlagt i honom. Det är på fotbollsplanen han lever upp. På planen är det som allting hemma, alla läxor, alla problem, alla måsten, rasar av honom. De faller som sot i samma ögonblick som han kliver in i klubbhuset. Det är inte som att han blir en annan (något hans klassföreståndare föreslog under ett utvecklingssamtal) utan det är mer som att han blir den han är.

Calcio Amore handlar om passion, drömmar och det hårda arbete man måste lägga ner för att kanske, någon gång, få se drömmen bli sann. Det blir väldigt lite om löpvägar och inga pilar i någon riktning. Däremot blir det tio tusen ton av sådant som fotbollen handlar mest om. Nämligen känslor.

Calcio Amore ges ut 2013-11-12 och går redan nu att förboka på Adlibris och Bokus