Är Sverige en demokrati?

Är det rimligt att ett land som briljerar med sin demokrati förhindrar människor från att öppet stå för vilka de är?

Vem är det som bestämmer vem som tycker fel och varför? Är det rimligt att människor blir avskedade, mordhotade, socialt förkastade, spottade på, hotade, peststämplade om de offentligt tar ställning på ett sätt som en annan grupp anser är fel?

Vem ger denna andra grupp den rätten?

Varför är det ingen som ställer dessa frågor i offentligheten? Varför är det ingen som ens reflekterar över det bisarra i det som sker.

Makten har ju helt givit upp. Den har inga argument kvar. Så de kör med härskarteknik istället. Alla som tycker fel ska ha stryk. Verbalt, ibland fysiskt, kulturellt, socialt, yrkesmässigt.

Det stinker.

Alldeles oavsett vad du tycker om en annan människas politiska åsikter, anser du att du har rätten att hota och jaga dem som inte tycker som du?

Vad hände med den intellektuella hederligheten? Vad hände med att sitta ner och samtala?

Tiotusentals människor tänker, känner, tycker men vågar inte säga ett enda ord om det i rädsla för att bli avskedade, socialt förkastade eller i rädsla för att förlora vänner, familj, kollegor, allt…

Så de håller käften. För att de inte vågar. I ett av världens mest självgoda, demokratiska länder…

Vad säger det om Sverige?

Tiotusentals människor som lever under detta diktatoriska tryck. Tiotusentals människor, kanske fler ändå, som av rädsla för sitt arbete och ibland för sin egen hälsa inte vågar säga vad de tycker. Som inte vågar visa vilka de är.

Vilken typ av demokrati har ett land som faktiskt fysiskt, känslomässigt och yrkesmässigt jagar och fördriver oliktänkande?

Vem ger den andra gruppen rätten att förtrycka och jaga er?

Och jag är ledsen att skriva det men så länge ni håller käften och fegar ur kommer de fortsätta att hitta galjonsfigurer som undertecknad som de kan kleta halvsanningar och skitsnack på.

Sedan ställs jag ut som ett exempel på vad som händer om man INTE inleder ett samarbete med en omdiskuterad tidning.

Tänk då om någon annan hade kommit till en annan slutsats än jag gjorde och faktiskt hade inlett ett samarbete med den tidningen? Hade jakten, hoten, hatet, spottloskorna, avskedanden varit rätt och riktiga och om ja, varför då?

Vem ger de rätten att bestämma allt detta? Är det du som ger dem den rätten, genom att hålla käften?

Det blir ett demokratiskt problem när en grupp individer får för sig att en annan grupp inte har rätt att tycka som de vill.

Dynaiken i en demokrati utgörs av friktionen när olika uppfattningar möts.

Diktatur däremot kännetecknas av maktens och medias skrämselpropaganda mot allt det och alla dem som makten och media anser vara av ondo.

Vilket land är Sverige just nu, tycker ni?