100 dagar kvar till EM…

image

 

Det finns ingen flykt från skrivandet. Jag måste sätta mig vid datorn, trots förkylning, trots feber, trots sömnbrist. Jag vet ju också att jag mår så mycket bättre när skrivandet väl börjar flöda.

Förutom kärleken till Michaela och till mina barn finns det ingenting som är lika starkt som kärleken till mitt yrke.

Alltså skriver jag. Barnen rusar runt med sportlov i blodet och det är verkligen full fart från klockan 07 till kvällen men det är nyttigt för en sådan som undertecknad att få finnas till för andras skull, att träda ut ur den här egoflottiga skalet som jag irrar vilse i ibland.

Mitt liv som en rondell av strider, förluster, nya strider, pengar, brist på pengar, skilsmässa, advokater, ålder, rädsla, trötthet, vemod och det är en rondell från helvetet för det går inte att komma ur den…

Förutom via skrivandet då.

Skrivandet är allt annat än rondell.

I dag är det 100 dagar kvar till EM och i Italien snackas det mycket om att varken Andrea Pirlo eller Daniele De Rossi är aktuell för EM som det ser ut just nu.

Italien har ett högst ordinärt landslag inför det här mästerskapet. Försvaret är medelmåttigt, mittfältet är medelmåttigt, medan anfallet inte ens är medelmåttigt…

Ärligt talat, Zaza? Eder? Pele´?

Orkar inte…

Och du bygger inte ett starkt skelett av med spelare som Sorriano, Bernadeschi och Berardi (någon som minns honom från U21-EM sommaren 2015?)…

Jag såg Antonio Conte ihop med Marcello Lippi på läktaren i veckan och Lippi byggde onekligen verkligen ett LAG av spelare som var och en för sig själva inte alls var lika bra som helheten blev tillsammans, men Conte har inte i närheten av samma kaliber att välja emellan.

Serie A är inte så usel som hatarna älskar att degradera den och ett italienskt landslag är alltid ett italienskt landslag men inte ens jag orkar tro annat än att det kommer bli en kamp på strupen med Sverige om att följa Belgien vidare från gruppspelet.

Å andra sidan är det alltså 100 dagar kvar…

Det finns alltså hopp om att en stor skandal kan vevas igång och ge lite extra energi…

[adinserter block=”4″]